Ca urmare a solicitărilor tuturor parlamentarilor liberali din Oltenia şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, Guvernul României a luat astăzi decizia să finanțeze cu 20 milioane lei demararea unui proiect de infrastructură extraordinar de important pentru această regiune: finanţarea studiului de fezabilitate pentru drumul expres Lugoj-Craiova-Calafat, culoar rutier care va lega Oltenia de Europa.

În ședința de guvern de astăzi, s-a aprobat alocarea a 20 de milioane de lei, necesari efectuării studiului de fezabilitate al acestui proiect vital pentru Oltenia, al cărui mare avantaj îl constituie suprapunerea peste coridorul european Orient East-Med care unește Europa Centrală cu porturi de la Marea Nordului, Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Mediterană.

Toți marii contributori la bugetul național, toți marii angajatori din Oltenia au solicitat de mulți ani guvernanților demararea acestui proiect de infrastructură rutieră. Iată că azi, mult așteptatul culoar de transport Lugoj-Craiova-Calafat, care să lege Oltenia de Europa Centrală, prinde contur datorită unui guvern responsabil.

Viitorul drum expres între Craiova şi Lugoj va face legătura cu Coridorul IV, dar va asigura și facilităţi suplimentare de transport privind capacitatea de navigabilitate a Dunării. Alte motive deosebit de importante pentru includerea acestui proiect major între prioritățile Guvernului României sunt: nevoia accesului din Regiunea istorică Banat spre capitala României şi transportul de marfă înspre și dinspre Peninsula Balcanică pe acest coridor rutier.

Guvernul responsabil condus de Florin Cîţu a înțeles importanţa majoră acestui proiect de infrastructură rutieră, care va dinamiza investiţiile în această regiune, într-o perioadă complicată, astfel încât economia Olteniei să se poată dezvolta și să poată fi create noi locuri de muncă!

Din păcate, în perioada 2012-2019, guvernele PSD au dat dovadă de o crasă iresponsabilitate faţă de dezvoltarea economică a judeţului Dolj, refuzând cu îndârjire să finanţeze măcar studiul de fezabilitate pentru drumul expres Calafat-Craiova-Lugoj.

Dacă miniştrii craioveni din guvernele PSD ar fi făcut acest lucru, în 2021 am fi putut vorbi de primii kilometri de drum expres construiţi.

Deputat Ştefan Stoica,

Preşedinte PNL Dol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.