Deputatul PNL de Dolj Nicolae Giugea salută anunţul Preşedintelui României privind relaxarea interdicţiilor impuse pe perioada stării de urgenţă după data de 15 mai şi anunţă că Guvernul Orban elaborează deja un nou şi amplu set de măsuri de relansare economică post-criză:

‘Cu visteria prăduită de guvernele PSD şi cu instituţiile publice puse pe butuci, Guvernul condus de Ludovic Orban a acţionat ireproşabil pe perioada crizei coronavirusului, găsind resurse financiare pentru a proteja sănătatea populaţiei, pentru a stimula medicii şi asistentele medicale, pentru a plăti din buget şomajul tehnic pentru peste un milion de angajaţi din sectorul privat, pentru a evita falimentul a sute de mii de firme şi pentru a continua lucrările pe şantiere.

Nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi ales de noi dacă această criză ne-ar fi găsit cu PSD la guvernare, în condiţiile în care PSD a guvernat dezastruos într-o perioadă deosebit de favorabilă pentru ţara noastră.

Faptul că Guvernul PNL a gestionat şi gestionează extrem de responsabil această criză se vede atât în numărul incomparabil mai mic de persoane afectate de acest virus năprasnic, raportat la ceea ce s-a întâmplat în statele dezvoltate, dar şi în optimismul agenţilor economici, care abia aşteaptă să se întoarcă la activităţile normale şi să reia producţia.

Mă bucură faptul că Preşedintele României a făcut anunţul prin care ştim deja că după data de 15 mai unele restricţii impuse de autorităţi vor fi ridicate şi unele sectoare economice şi sociale vor reîncepe activităţile. Nu cred că trăieşte cineva iluzia că pe 16 mai ne întoarcem cu totul la viaţa normală. Dar, o relaxare graduală ne va permite să diminuăm consecinţele economice şi sociale generate de această criză şi să generăm o proiecţie a activităţilor pe termen scurt şi mediu.

Eu sper că după data de 15 mai, cu toţii vom începe să acţionăm diferit, fără să uităm de obstacolele şi lipsurile de care ne-am lovit în perioada acestei crize. Digitalizarea sistemului de învăţământ sau a instituţiilor publice care intră în contact cu cetăţenii trebuie să fie un proces care să ia un avânt şi mai puternic după data de 15 mai, nu să se oprească la această dată. Stimularea consistentă a unor întreprinderi româneşti ca să poată produce pe termen lung aparatură, logistică, medicamente şi materiale sanitare la noi în ţară trebuie să ne dea siguranţa că tot ceea ce ne trebuie pentru a proteja sănătatea oamenilor se fabrică în ţara noastră.

Sprijinirea cu toată forţa a produselor fabricate în România, de la producţie agricolă şi până la bunuri industriale esenţiale trebuie să fie o altă prioritate care să ducă la însănătoşirea economiei şi la scăderea dependenţei de importuri. De asemenea, stimularea cu toată forţa a investiţiilor publice, ne-ar putea crea oportunitatea de a păstra în ţară sutele de mii de români care s-au întors acasă din străinătate. Cred cu putere că, pe lângă suferinţa dură pe care a adus-o această criză pentru mulţi dintre români, ea poate să fie un generator imens de oportunităţi economice şi sociale pentru ţara noastră. Depinde numai de noi cum vom şti să le fructificăm, să fim pragmatici şi să scăpăm de populismul deşănţat pe care PSD l-a fluturat atâţia ani în România şi care ne-a făcut atât de mult rău.’

Nicolae Giugea,
Deputat PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.