EXPOZITIE, CRAIOVA, REVOLUTIE

Astazi, 16 decembrie,  incepand cu ora 11:00, în Holul Universității din Craiova are loc vernisajul  expoziției de ilustrații, benzi desenate și printuri ”rEvoluția 30mâniei” de Valentin Iordache, Marian Mirescu și Viorel Pîrligras.

Craiova universitară a avut o viaţă culturală şi artistică „oficială” şi „neoficială” până în 1989.

Printre cele „underground” erau cenaclurile-paravan, grupări amicale de lectură şi discuţii, fanzine editate cu ocazia festivalurilor studenţeşti, „aprobate” cu amuzament, sau cele literare (SEMN de la Agronomie, MARŢI 311 de la Filologie…) şi de Science Fiction şi Bandă Desenată (SFLASH al cenaclului SFVA), expoziţii de artă de nişă într-o Casă de cultură a studenţilor…

În decembrie 1989, revista „Centrului universitar” capătă… „Grai studenţesc”, pe care a şi pierit. Cultura, în general, se „liberalizează”, de bine, de rău, iar cea „studenţească” îşi pierde rostul vremelnic.

Cum am întâmpinat evenimentele din Decembrie 1989, cum privim acum în urmă, ce a însemnat Revoluţia? Această expoziţie poate fi prilejul unor impresii, rememorări, evocări şi… bilanţ. Şi multe răspunsuri.

În fiecare dintre desenele noastre sunt „mii de cuvinte”, care aşteaptă să le citiţi, cu bucurie, cu gravitate, cu uimire, amintire, cu plăcere estetică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.