Ambasada SUA, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe al României – Unitatea Arhive Diplomatice, cu Agenția Națională de Presă Agerpres și în colaborare cu Universitatea din Craiova, vă invită la evenimentul de lansare a expoziției fotografice itinerante „Noi, Poporul/We the People” care marchează aniversarea a 25 de ani de Parteneriat Strategic dintre Statele Unite ale Americii și România. 

DATA:  Miercuri, 17 august 2022
ORA: 18:00

LOCAȚIE: Piața Mihai Viteazul, Craiova
Evenimentul de lansare va include vizionarea expoziției în Piața Mihai Viteazul, urmată de deschiderea oficială care va avea loc la Muzeul de Artă Craiova din Calea Unirii nr. 15, începând cu ora 19:00.  Deschiderea va fi marcată prin discursuri din partea Consilierului pentru Presă și Cultură, Timothy Gerhardson; Primarului Municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu; Președintelui Consiliului Judetean Dolj, Dorin-Cosmin Vasile; Prefectului Județului Dolj, Dan Diaconu; Ministrului Consilier – Unitatea Arhive Diplomatice a Ministerul Afacerilor Externe, Doru Gheorghe Liciu; Directorului General Agerpres, Claudia Nicolae; Profesorului și Managerului de Proiect de la Universitatea din Craiova, Leonardo Geo Manescu.

„Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat Strategic” este un eseu fotografic, tematic, care explorează relațiile diplomatice, de securitate, economice, culturale dintre poporul român și cel american. Această colecție de interacțiuni între cele două națiuni ilustrează faptul că Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite și România este accesibil tuturor. Este o expoziție care surprinde pe larg interacțiunile dintre cele două popoare, încă de la începutul Parteneriatului Strategic în anul 1997. Cele 150 de fotografii cuprinse în această expoziție creează un cadru personal pentru Parteneriatul Strategic, din trecut și din prezent, și oferă posibilitatea de a experimenta prietenia și colaborarea între cele două popoare, într-un nou mod.
Expoziția se axează pe tema „Noi, Poporul”/ “We the People” care este faimosul preambul al Constituției Statelor Unite și întruchiparea legăturilor umane care formează punți de înțelegere și cooperare între popoare. Diplomația și prietenia bilaterală de succes se bazează pe aceste legături și pe valorile comune pe care le înglobează. Cunoscutul jurnalist, corespondent și ulterior diplomat american Edward R. Murrow spunea, despre rolul esențial al legăturilor dintre oameni: „Elementul cu adevărat esențial în schimburile internaționale îl reprezintă această ultimă distanță de un metru, rămasă între interlocutori, care poate fi depășită prin contact personal, atunci când o persoană îi vorbește celeilalte”.

Agenția Națională de Presă Agerpres a contribuit cu un număr de 20 de fotografii din fluxul de fotografie și din Arhiva Fotografică Agerpres. De asemenea, Unitatea Arhive Diplomatice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a contribuit cu un numar de 13 fotografii.

Expoziția fotografică va fi prezentă în Craiova și în alte orașe, pe parcursul unui an, după cum urmează:

Craiova – 17 august, 2022 – 19 septembrie, 2022
Timișoara – 23 septembrie, 2022 – 24 octombrie, 2022
Cluj-Napoca – 28 octombrie, 2022 – 5 decembrie, 2022
Sibiu – 9 decembrie, 2022 – 9 ianuarie, 2023
Iași – 13 ianuarie, 2023 – 13 februarie, 2023
Constanța – 17 februarie, 2023 – 20 martie, 2023
București – 24 martie, 2023 – 24 aprilie, 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.