usr plus, dolj

Reprezentantii USR – PLUS raspund la acuzatiile liberalilor privind un blat cu PSD pentru Primaria Craiova.  Alianta USR PLUS se scuza si arunca pisica in curtea liberalilor doljeni, spunand ca negocierile privind desemnare unui candidat unic al dreptei la Primaria Craiova au fost, de fapt, un simulacru de negocieri.

Din cate stim, Alianța USR PLUS si-a desemnat candidatii in urma cu mai bine de doua saptamani, iar in urma cu doua zile l-au invitat la o dezbatere pe candidatul PNL Nicolae Giugea. Ce sens ar mai fi avut o astfel de intalnire – greu de inteles logica USR PLUS.

 

”În timp ce candidatul Alianței USR PLUS, Lucian Bernd Săuleanu, l-a invitat acum două zile la o dezbatere pe domnul profesor Nicolae Giugea, propunând astfel încă alte metode posibile de departajare și de desemnare a unui candidat unic al dreptei, acesta din urmă anunță „eșecul negocierilor” la Craiova.

Care negocieri? PNL nu a mai răspuns niciunei invitații, iar cele trei runde agreate inițial au fost, de fapt, o repetiție a unei singure propuneri din partea liberalilor: sondajul de opinie și desemnarea candidatului la Primărie înainte de toate.

Noi am încercat de fiecare dată salvarea acestor negocieri prin diversificarea discursului, prin oferirea de variante multiple de departajare și de stabilire a candidatului unic și a formulei complete în care am putea merge în alegeri alături de PNL Dolj și PNL Craiova. Ne întrebăm, pe bună dreptate, dacă aceste negocieri nu au fost un simulacru din partea PNL, mai ales că am văzut situații similare și la Constanța.

Candidatul PNL se arată surprins că „centrul” nu a „dictat” cine să candideze și cine nu la Craiova, acuzându-l pe cel pe care acum câțiva ani îl considera opțiunea câștigătoare pentru români (cunoscutul #goCioloș). Probabil la PNL se procedează în felul acesta. Liderul PLUS nu a făcut altceva decât să respecte dorința filialei județene de a tranșa negocierile local, fără impuneri sau imixtiuni de la centru.

Acuzațiile de „blat” cu PSD la adresa noastră nu vă fac cinste, domnule Giugea. Creați o confuzie rău-voitoare în rândul alegătorilor de dreapta, confuzie care nu vă va aduce procentele pe care, de altfel, nu ați fi avut cum să le atrageți. Dacă vă doriți cu adevărat binele locuitorilor județului Dolj, nu doar ai Craiovei, și eliberarea acestor locuri de PSD, acceptați dezbaterea. Reveniți la masa negocierilor. Indiferent de rezultatul altor discuții, dezbaterea e singura capabilă să ofere o imagine clară și informată electoratului. Nu pot câștiga doi candidați alegerile. Și este nevoie doar de unul pentru a învinge PSD-ul. Dați-vă șansa de a ajunge la toți și dați dovadă de fair-play într-un meci democratic adevărat. Nu vă ascundeți după mantia lungă de la „centru”. La 30 de ani de la Revoluție, craiovenii merită o altfel de politică. Nu politica dictatului și a candidaților-minune.

Este adevărat că PLUS Dolj a considerat nepotrivit candidatul propus de PNL pentru Primăria Craiovei. Nu din motive personale și nici din rea-voință, ci mai degrabă din motive ce țin de ce ne dorim pentru municipiul acesta. Ne bucură alianțele formate la București și ne uităm cu invidie la candidații propuși de PNL la Sectoare și datorită cărora s-a putut bate palma. PNL București a dat dovadă de reformare internă și nu a blocat negocierile într-un singur candidat sau într-o singură metodă de departajare. Dacă vă întrebați de ce „acolo s-a putut”, acesta e răspunsul! Dacă recunoașteți, domnule Giugea, până și dumneavoastră că sunteți motivul pentru care acum nu avem o dreaptă unită, de ce nu v-ați arătat măcar dispus să faceți pasul în spate? Ați invocat sondajul. Ce veți răspunde craiovenilor după rezultatul din alegeri? Dincolo de discursuri și dezinformări, merită să trecem în revistă faptele:

Lia Olguța Vasilescu a ajuns Primar al Craiovei susținută de USL (PSD + PNL).

Candidatul PNL + PDL (după fuziune) a luat în 2016 un scor ridicol de sub 13%.

Candidatul PNL din 2017 a reușit să urce un pic peste 16%. La acele alegeri, candidatul USR (Adrian Prisnel) și candidatul independent – actualmente candidatul USR PLUS – Lucian Săuleanu obțineau, cumulat, mai mult decât PNL.

În 2019, pe 26 mai, Alianța USR PLUS a bătut PSD luând 30% în Craiova. PNL s-a clasat atunci pe locul 3.

Cine a colaborat cu PSD? Ce spuneau sondajele în toate acele vremuri? Craiovenii asistă la spectacolul acesta de prea mult timp. Alianța USR PLUS a dat speranța. Noi suntem motivul pentru care acum există negocieri de dreapta și posibilitatea de a învinge PSD! Noi am reușit, prin felul diferit de a face lucrurile și prin candidații propuși, să mobilizăm un electorat care, de altfel, nu vota. Pentru acel electorat ne-am bătut în aceste negocieri, pentru ca votanții noștri să nu se simtă trădați. Credeți că dacă noi nu existam pe scena politică de acum, asta ar fi asigurat victoria candidatului PNL? Dimpotrivă! Este timpul ca PNL să dovedească faptul că merită o victorie. După ce pe 26 mai 2019 a trecut pe locul al treilea în Craiova, poate ar fi bine ca acum să nu se mai bată pentru vechiul loc 2.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.