educatie ecologica

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, în colaborare cu Centrul Județean pentru Protecția Naturii, Turism și Dezvoltare Rurală Durabilă (C.J.P.N.T.D.R.D.) Dolj, a găzduit luni, 22 martie 2021, o sesiune de educație ecologică, dedicată „Săptămânii Pădurii la Bibliotecă”.

Acțiunea s-a desfășurat online, pe platforma digitală Zoom, în contextul marcării Zilei Mondiale a Pădurilor (21 martie) și a Zilei Mondiale a Apei (22 martie).

La eveniment au participat: Emilia Florea, director al C.J.P.N.T.D.R.D. Dolj, Alina Niculescu, consilier al aceleiași instituții, Daniela Liana Dudău, reprezentant al Administrației Bazinale de Apă Jiu, și Paul Ionescu, reprezentant al Ocolului Silvic Craiova, precum și elevi de clasa a IX-a de la Colegiul Național „Carol I” din Craiova, sub îndrumarea profesoarei Lidia Năstasie.

Invitații au prezentat obiectivele și planurile instituțiilor la care lucrează și au transmis recomandări și sugestii privind comportamentul responsabil în și față de natură.
Ținând cont de vreme și de restricțiile impuse de pandemie, expoziția de fotografii din pădurile din județul Dolj, realizată de Centrul Județean pentru Protecția Naturii, Turism și Dezvoltare Rurală Durabilă Dolj, va fi expusă, în această săptămână, în curtea bibliotecii, în zilele fără precipitații.
Zilele cu semnificație internațională reprezintă ocazii de educare a publicului cu privire la chestiuni de actualitate, în vederea mobilizării resurselor necesare, umane și materiale, pentru o abordare eficientă.
Sesiunile de educație ecologică găzduite de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” se înscriu în seria de acțiuni de educație permanentă, de formare și de informare generală a publicului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biroul de Presă
al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.