Vara este un anotimp pe care mulți îl așteaptă pentru a merge în concedii, mai ales peste hotare. Cea din acest an, însă, nu pare să se apropie de celelalte. Având în vedere situația actuală, în care sunt limitate călătoriile de acest tip, cea mai bună soluție ar fi să îți amenajezi casa, astfel încât să o pregătești pentru toate momentele de relaxare.

 

Află 5 metode prin care poți amenaja locuința pentru vară

 

  1. Aparatul de aer condiționat – un lucru esențial!

 

Un asemenea aparat este perfect pentru a putea regla temperatura în întreaga locuință. Poate fi montant și în casă, dar și în apartament. Față de un ventilator, este o variantă mult mai utilă, deoarece va răci aerul mult mai rapid, deci consumul de curent nu va fi unul făcut fără rost, mai ales că poți să îl oprești atunci când ai obținut temperatura perfectă. Ventilatorul, însă, odată oprit, nu va avea un efect real în ceea ce privește confortul tău. Poți alege de aici aerul condiționat perfect pentru imobilul tău.

 

  1. Piscina și șezlongurile – perfectă pentru a simula marea 

 

Poate că nu vei putea în acest an să mergi la mare, mai ales în alte țări. Soluția pentru a te putea bucura de apă este de a construi o piscină sau măcar de a lua una gonflabilă. Chiar dacă nu poți avea valurile la dispoziție, tot este mai bine decât nimic. Este important să ai grijă de ea, dar tot este mai economic decât să îți faci abonamente la bazin și nici sa nu ajungi. 

 

  1. Foișorul din curte – util pentru petrecerea timpului în aer liber

 

Foișoarele devin din ce în ce mai des o preferință pentru cei care stau la casă. Decât să stai mereu pe iarbă, spațiu pe care l-ai putea păstra să pui câteva plante decorative, poți construi un asemenea spațiu, pentru a te bucura de serile în care vremea îți permite să stai afară. Câteva canapele mici, o măsuță și un corp de iluminat sunt suficiente pentru a-ți crea un nivel de confort ridicat.

 

  1. Spațiu de servire a mesei afară – ideal pentru timpul petrecut cu rudele sau prietenii

 

Cine nu face măcar de câteva ori grătare vara? Indiferent că vrei să împarți bunătățile cu prietenii sau familie, ori să alternezi aceste grupuri. Pentru a te bucura de aceste momente, ai putea să amenajezi un spațiu special pentru a servi masa afară. Ai nevoie de o masă (preferabil, una extensibilă), un set de scaune, o sursă de lumină și o umbrelă, pentru a feri de ploi și de soarele prea puternic.

 

  1. Izolarea casei – dacă nu e deja făcută, ar trebui să o iei în considerație

 

Acest lucru nu te ajută doar vara, pentru a menține pereții răcoroși, ci și iarna, pentru a avea o temperatură plăcută. Acesta este un proiect destul de mare și costisitor, dar este o investiție de care te vei bucura toată viața. Nu va mai trebui să îți faci griji de inconfortul termic.

 

 

Toate aceste 5 trucuri te pot ajuta să ai vara perfectă în fiecare an. Sunt investiții pe care nu trebuie să le faci anual și îți asigură un grad ridicat de confort și de relaxare, așa că nu ai de ce să le regreți. Le poți face treptat sau, după posibilități, pe toate odată. 

 

 

Sursa foto: shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here