idei afaceri

A-ți deschide o afacere presupune și un oarecare risc, pe lângă șansa reală de a ieși ceva bun din decizia ta. A porni o afacere cu o sumă modestă, poate că nu te va transforma în multimiliardar, însă îți va aduce satisfacția lucrului gândit, proiectat, programat, pus pe roate și manageriat chiar de tine. Există câteva business-uri care, deși par mărunte, pot fi de durată și îți pot asigura un trai decent.

 

Iată 4 idei de afaceri mici, dar cu potențial mare

 

În primul rând, trebuie să reții că următoarele business-uri pot fi demarate fără a pune la bătaie o sumă prea mare de bani. De cele mai multe ori, investiția trebuie să acopere înființarea firmei, chiria și cheltuielile cu spațiul (acolo unde este cazul), achiziționarea materialelor, promovarea, etc. Când totul merge conform cu planul inițial, pe care trebuie să îl treci pe hârtie mai înainte de a face orice altă manevră, în scurt timp va apărea și profitul.

 

  1.       Consultant vestimentar

Dacă ai cunoștințe în domeniul modei, îți plac hainele și oamenii, atunci poți face o mică afacere din a-i… îmbrăca. Cu cât mai multe sfaturi de specialitate vei oferi, cu atât mai apreciat vei fi! În plus, din momentul în care cei pe care îi consiliezi vor fi mulțumiți de serviciile tale, te vor recomanda mai departe și altora.

 

  1.       Petreceri pentru copii

Aici, norocul îți surâde în două direcții:

  •         Dacă dispui de propriul spațiu – de preferat, o casă decentă cu spațiu exterior generos – atunci poți promova party-urile și aniversările pentru cei mici chiar aici. Amenajează grădina și terasa cu mobilier comod și decorațiuni originale. De exemplu, pe Homelux.ro, fostul Praktiker, găsești modele diverse de mese și scaune, dar și alte obiecte care pot crea un decor de poveste, pe care copiii îl vor adora.

 

  •         Dacă nu ai un spațiu ca cel menționat anterior, atunci rămâne să te deplasezi, împreună cu echipa de animatori, la locația unde sunteți solicitați. Astfel de petreceri, în care sunt recreate poveștile copilăriei cu ajutorul costumelor și decorurilor speciale, unde se cântă și dansează cu mare veselie, sunt și vor fi mereu în vogă. Depinde de tine cât de bine te promovezi și, mai ales, cât de bine prestezi serviciile respective și care este nivelul de seriozitate transmis.

 

Nu uita: copiii adoră poveștile și nu doar să le citească sau asculte, ci și să le urmărească. Așadar, poți reinventa pentru ei cele mai iubite povești. Vezi aici care sunt cele mai îndrăgite.

 

  1.       Bijuterii și decorațiuni handmade

Peste tot în lume, lucrurile realizate manual sunt foarte apreciate. Podoabele și decorațiunile unicat vor sta întotdeauna pe o treaptă superioară față de produsele ”de serie”. Cu cât materialele din care sunt confecționate sunt mai deosebite, lucrătura mai originală și timpul de execuție mai mare, cu atât și prețul final va fi mai generos. Condiția ca să pleci la drum cu un astfel de business este să fii talentat pe această latură. În rest, cu promovarea adecvată, în scurtă vreme, creațiile tale se vor face remarcate.

 

  1.       Producție video cu ajutorul dronelor

Chiar dacă o fotografie face cât o mie de cuvinte, acum se pare că locul pozelor a fost luat, cel puțin într-o oarecare măsură, de partea video. Astăzi, se pune foarte mult accentul pe filmările profi realizate cu drona la diverse evenimente, fie că sunt corporate, fie că fac parte din viața personală a celor care solicită serviciul.  

De o mare apreciere se bucură și producțiile video care reprezintă reclame de produs sau promovarea unor concerte, etc. Investește în aparatură de calitate și dovedește-ți măiestria creând adevărate capodopere, spre satisfacția clienților.

 

Când în minte și-n suflet îți înflorește ideea unei afaceri, mai întâi de toate, trece-o prin filtrul rațiunii. Pune pe hârtie tot ceea ce gândești despre ea. Cu alte cuvinte, fă-ți un plan bun și abia apoi acționează. Ai încredere în propriile forțe și crește-ți business-ul cu speranță și dedicare.

 

Sursă foto: storyblocks.com

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here