Guvernul Orban a reușit în câteva luni să deblocheze proiectul Spitalului Regional Craiova, proiect cerut cu insistență de întreaga Oltenie și îngropat de toate guvernele PSD-iste din ultimii opt ani, care l-au păstrat mereu la stadiu de promisiune electorală.

Astazi, în prezența vicepremierului Raluca Turcan, a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, și a ministrului Dezvoltării, Ion Ștefan, a fost semnat contractul de finanțare a Spitalului Regional Craiova în valoare de peste 2,85 miliarde de lei, fondurile fiind puse la dispoziție de Comisia Europeană.

Așa cum a declarat vicepremierul Raluca Turcan, Spitalul Regional Craiova va cuprinde un complex de construcții cu 7 nivele, va avea 807 paturi, 19 săli de operație şi va fi construit în jurul unui concept organizațional de specialități medicale grupate în 7 centre, printre care și un centru de tratament pentru cancer destinat pacienților din regiunea sud-vest, cu toate dotările necesare, dar și un centru combinat pentru mamă și copil, cu 100 de paturi pentru adulți și copii, într-o clădire cu intrare separată. Durata de implementare a proiectului fiind de 104 luni.

După mulți ani de așteptare, de bâlbâieli și amânări PSD-iste, într-un moment dificil pentru tot ceea ce înseamnă sistemul de sănătate din România, spitalul nostru, al tuturor oltenilor, devine realitate. Și nu este un caz singular, de la preluarea guvernării de către PNL fiind semnate contracte de finanțare pentru Spitalele Regionale de la Iași și Cluj.

Mai mult decât atât, Guvernul PNL va continua investițiile în infrastructura spitalicească din România, demarând, pentru prima dată, un Program Operațional de Sănătate cu o alocare record de 4,5 miliarde de euro, bani europeni. Este cel mai mare și mai ambițios program de dezvoltare al sistemului public de sănătate din România.

Prin tot ceea ce a făcut până în acest moment, Guvernul Orban demonstrează că are viziune, proiecte și capacitate de implementare a acestora, lucruri străine de foștii guvernanți.

Și mai demonstrează un lucru: Craiova nu este lăsată în urmă, Craiova este o prioritate pentru Guvernul Orban!
Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.