Piața Centrală Craiova, sursă de venit pentru clanul Manda: Cumnatul Olgutei, 300 de lei chirie pentru 90mp

0

Daca Nicolae Giugea, candidatul PNL la primaria Craiova nu a dorit sa dezvaluie numele propietarului celor doua terase din Piata Centrala din Craiova, care plateste o chirie modica, in valoare 300 de lei pentru 90 mp, cat un abonament la mobil, va spunem noi: se numeste Dan Manda si este fratele lui Claudiu Manda, sotul Olgutei Vasilescu.

In timp ce producatori agricoli platesc sume uriase pentru o masa in Piata Centrala din Craiova, cumnatul Olgutei Vasilescu plateste o chirie modica, in valoare de 300 de lei, pentru doua spatii comerciale de 90 mp.

”Mici la preț redus, pătrunjel la suprapreț!

Vă întrebați de ce în Piața Centrală nu prea sunt producători adevărați? Pentru că taxele pe care le percepe Primăria Craiova sunt descurajante pentru ei. Mai exact un astfel de producător, care trăiește doar din ce vinde, plătește 14 lei/mp/zi, plus 5 lei mp/ zi taxă de rezervare. Asta înseamnă 38 de lei/zi, pentru o masă de 2 mp. Mai exact 1.200 lei/lună. Cei care vând la mese afară plătesc chiar mai mult – 20 de lei/zi/mp (HCL 544/2019).
În schimb, una dintre terasele care vinde mici și care aparține cuiva foarte apropiat fostei primărițe, plătește 300 de lei pe lună, deși ocupă o suprafață de 90 mp. Nu e de mirare că firma în cauză are o cifră de afaceri anuală de 900.000 de euro și un profit de 350.000 de euro.
Așa a fost transformată Piața Centrală într-o sursă de venit pentru apropiații clanului. Acum se înțelege disperarea pesediștilor când își dau seama că vor pierde. Nu vor pierde doar puterea, ci surse prin care își bagă în buzunar sute de mii de euro”, scrie Nicolae Giugea, candidat PNL la Primaria Craiova, pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.