Ramane cum s-a stabilit: Numele Olgutei Vasilescu, tot deasupra lui Nicolae Romanescu

0

Dupa scandalul privind placutele cu numele primarilor care au fost inscripţionate pe un postament amplasat la intrarea secundară a Parcului Nicolae Romanescu, Directia pentru Cultura Dolj a constatat, dupa o serie de verificari, că inscripţionarea numelor primarilor Craiovei nu respectă planşa A-06 cu titlul: Listă primari Craiova,  simulare 3D din documentaţia avizată.

In acest sens,  Direcţia Judeţeană pentru Cultură  Dolj a instiintat primaria  ca are la dispozitie 30 de zile pentru a remedierea erorilor.

Olguta ramae deasupra lui Nicolae Romanescu

Primaria Craiova a transmis o informare de presa in care spune ca lucrarile au respectat toate normele si nu au ce sa remedieze.

 

”Lucrările la statuia de la intrarea secundară în Parcul Romanescu, inclusiv ordinea plăcuțelor cu numele primarilor, sunt executate conform prevederilor legale în materie și recepționate de comisia de recepție, din care a făcut parte și reprezentantul Direcției Județene pentru Cultură Dolj.

Lucrările de construire aferente investiției ”Modernizare acces în Parcul Nicolae Romanescu și amplasare statuie” au fost executate cu respectarea avizului nr.101/Z/17.09.2019 emis de Ministerul Culturii și Identității Naționale – Direcția Județeană pentru Cultură Dolj, conform căruia au fost avizate favorabil lucrările de modernizare acces în Parcul Nicolae Romanescu și amplasare statuie, în conformitate cu prevederile memoriului tehnic și cu planșele anexă A-03 plan de situație – propunere și A-08 propunere soclu statuie.

Piesele desenate denumite generic ”simulare foto”, între care se regăsește și planșa A-06 lista primari Craiova-simulare 3D, nu reprezintă o componentă obligatorie a documentației tehnice întocmite în vederea obținerii autorizației de construire, prevăzute în anexa nr.1  CONŢINUTUL – CADRU al documentaţiei tehnice D.T. pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.
”Simularea foto” este o planșă solicitată 
suplimentar de către autoritatea emitentă a autorizației de construire, cu titlu de exemplificare/randare suplimentar față de documentația tehnică prevăzută de lege, în vederea creării unei viziuni de ansamblu, înaintea etapei de execuție. Aceste planșe nu se vizează spre neschimbare și nu stau la baza executării lucrărilor de construcții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.