jean marinescu

Marian Jean Marinescu: Fondul pentru tranziția echitabilă dezavantajează exact regiunile cele mai slab dezvoltate din #UE și care vor avea și cel mai mult de suferit, așa cum este și cazul Olteniei

Europarlamentarul PNL Marian Jean Marinescu anunta ca, in sfarsit, Parlamentul European infiinteaza un Fond pentru tranziția echitabilă a zonelor miniere este pusă în aplicare de către Comisia Europeană.

”După mai bine de 2 ani, propunerea Parlamentului European de a înființa un Fond pentru tranziția echitabilă a zonelor miniere este pusă în aplicare de către Comisia Europeană.

Este un prim pas și este bine că avem de unde începe munca pentru protejarea celor mai vulnerabili cetățeni în fața schimbărilor aduse de trecerea la neutralitatea climatică.

Propunerea Comisiei Europene va trebui însă considerabil îmbunătățită de către Parlamentul European.
Consider că cel mai critic aspect este suprapunerea financiară dintre Fondul pentru tranziția echitabilă și politică de coeziune.

Deși CE a anunțat un buget de 7,5 miliarde euro pentru acest fond, de fapt CE se bazează pe fondurile din politica de coeziune. Propunerea CE de a transfera între 1,5 și de 3 ori mai multe fonduri din programele #ERDF și #ESF+ decât alocarea pentru Fondul pentru tranziția echitabilă dezavantajează exact regiunile cele mai slab dezvoltate din #UE și care vor avea și cel mai mult de suferit, așa cum este și cazul Olteniei.”

Comments

Be the first to comment on this article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Go to TOP